Stifado, Griekse stoofschotel met rundvlees

Nodig voor Stifado

  • 1 kg mager rundvlees (stoofvlees)
  • 1 kg uien of sjalotten
  • 1 kop olijfolie
  • 500 gr rode tomaten gepureerd
  • 1 runderbouillon tablet
  • 1 glas wijn (150 ml)
  • 3 laurierblaadjes
  • 1/2 kop peterselie fijngesneden
  • eventueel een stokje kaneel

Stifado

Stifado - Griekse stoofschotel met rundvlees

Snijd het rundvlees in vrij grote vierkante blokjes van ongeveer 3 cm. Halveer de uien en snijd ze met de nerf mee in plakjes, of gebruik kleine uitjes of sjalotten in z'n geheel. Bestrooi het vlees met zout en peper. Doe de olijfolie in de pan en bak het vlees op een hoog vuur rondom bruin. Voeg de wijn toe.

 

Voeg daarna de uien toe. Eventjes laten bakken en doe dan de gepureerde tomaten, de runderbouillonblokje, de laurierblaadjeserbij en eventueel het kaneelstokje. Laat dit ongeveer 2 uur zachtjes stoven (deksel dus op de pan) tot het vlees lekker mals is. De peterselie erbij en laat nog twee minuutjes zachtjes stoven.

 

Tot slot op smaak maken met zout en peper. Dit gerecht is lekker met frietjes, kritharakia (Griekse pasta) of aardappelpuree en heerlijk met een stukje feta erbij!

"Voor stifado kun je ook andere groente gebruiken"

- Esther Klaassen