Cruise Amsterdam Cruise Amsterdam

Amsterdam centrum

De Amsterdamse grachtengordel werd tijdens de Gouden Eeuw (1600-1700) gebouwd en groeide door de eeuwen heen uit tot een van de meest unieke plekken ter wereld. Het netwerk van verschillende waterwegen werd toentertijd gemaakt voor de drainage en terugwinning van land voor uitbreiding van de stad. Was de grachtengordel in eerste instantie gebouwd om praktische redenen, later groeide het gebied uit tot een karakteristieke omgeving. Rijke financiers uit de handelswereld stopten geld in de bouw van panden aan de grachten. De Singel, Herengracht, Keizersgracht en de Prinsengracht werden geboren.

Kloveniersburgwal

De Kloveniersburgwal was tot het einde van de 16e eeuw de buitenste stadsgracht van oud Amsterdam. De gracht dankt zijn naam aan de geweren (klovers) waarmee een deel van de schutterij (kloveniers) er schietoefeningen deed. Op de hoek van de Kloveniersburgwal en de Amstel stond een herberg waar de kloveniers na het oefenen aten en dronken. In de herberg hingen grote portretten van de kloveniers. Het meest beroemde groepsportret van een schutterscompagnie is Rembrandts ‘De Nachtwacht’. De herberg wordt nog steeds gebruikt en is nu het NH Doelen Hotel.

Huis aan de drie grachten

Het oudste stukje grachten van Amsterdam aan de Oudezijds Voorburgwal. De Oudezijds Voorburgwal is gegraven tussen 1342 en 1380 en is de oudste gracht van Amsterdam. Bijna alle huizen aan dit deel van de gracht zijn in hun oorspronkelijke staat hersteld. Een prachtig voorbeeld is het ‘Huis aan de drie grachten’, aan het einde van de Oudezijds Voorburgwal. Een gevelsteen op het huis draagt de naam Fluwelen Burgwal. Het ‘Huis aan de drie grachten’ heeft drie prachtige trapgevels (één aan iedere gracht). In de loop der tijd werden veel verschillende gevels ontwikkeld, zoals halsgevels en klokgevels.

Enthousiast?

Enthousiast geworden en het centrum van Amsterdam ontdekken vanaf het water? Reserveer via onderstaande button en boek nu een tocht samen met Nico om de parels van het centrum te aanschouwen.

Centrum

Centrum

Het oude centrum van Amsterdam ontdekken met mooie anekdotes en verhalen van onze ervaren schipper.

de Wallen

de Wallen

Schipper Nico neemt u mee op een onvergetelijke tocht door de Amsterdamse Wallen. Vooral 's avonds is dit een aanrader.

de Jordaan

de Jordaan

Ontdek de Amsterdamse Jordaan: de meest bezongen, beschreven en geromantiseerde stadswijk van Nederland.

Museum Route

Museum Route

Combineer een rondvaart door Amsterdam met een bezoek aan een museum. Bijvoorbeeld de Hermitage, het Scheepvaart museum of het EYE Film Instituut aan het IJ.

het IJ

Het IJ

Rondom het IJ is veel nieuwe architectuur van de hoofdstad te bewonderen. Maak een rondvaart langs Java-, KNSM- en Borneo eiland, Muziekgebouw aan het IJ, Passenger Terminal, of de Silodam.

de Amstel

De Amstel

Een rondvaart over de Amstel in Amsterdam geeft u uitzicht op het fameuze Amstel Hotel, het koninklijke theater Carré, de Hermitage, de Stopera en de Dansende huisjes.