Cruise Amsterdam Cruise Amsterdam

Het IJ

Rondom het IJ is de nieuwe architectuur van de hoofdstad te bewonderen Voor de moderne architectuur van Amsterdam kunt u denken aan een rondvaart langs Java-, KNSM- en Borneo eiland, het Muziekgebouw aan het IJ, de Passenger Terminal, of meer westelijk de Silodam. Of aan de noordzijde van het IJ natuurlijk het spectaculaire filmmuseum Eye in Amsterdam Noord. Maar verrassend is ook het oude dijkdorp Nieuwendam en Schellingwoude in Amsterdam Noord met zijn Oudhollandse karakter.

Filmmuseum Eye

Het EYE Filmmuseum is een centrum in Amsterdam gewijd aan cinematografie. Het gebouw staat tegenover het Centraal Station, aan de noordoever van het IJ, in de wijk Overhoeks (Amsterdam-Noord). Het gebouw is ontworpen door de Oostenrijkse architecten Roman Delugan en Elke Delugan-Meissl en werd begin 2012 geopend. Het EYE heeft vier filmzalen en een tentoonstellingszaal van 1.200 m². Er is ruimte voor educatieve activiteiten, een filmlab, een winkel en een café-restaurant met terras. In de nabijheid van het museum wordt een collectiecentrum gerealiseerd voor taken op het gebied van restauratie, conservering en onderzoek. Hierin worden tevens het centrale depot en de bibliotheek opgenomen.

Muziekgebouw aan het IJ

Het Muziekgebouw is een concertzaal aan het IJ in Amsterdam-Oost, met als kernrepertoire eigentijdse klassieke muziek en daarnaast hieraan gerelateerde genres. Het gebouw ligt boven de IJ-tunnel, op tien minuten lopen vanaf Station Amsterdam Centraal. Het gebouw is ontworpen door het Deense architectenbureau 3xNielsen, kortweg3XN. Het Bimhuis vormt een – deels – geïntegreerd gedeelte van het Muziekgebouw.

Enthousiast?

Enthousiast geworden en het IJ met zijn architectuur ontdekken vanaf het water? Reserveer via onderstaande button en boek nu een tocht samen met Nico om de parels van het centrum te aanschouwen.

Centrum

Centrum

Het oude centrum van Amsterdam ontdekken met mooie anekdotes en verhalen van onze ervaren schipper.

de Wallen

de Wallen

Schipper Nico neemt u mee op een onvergetelijke tocht door de Amsterdamse Wallen. Vooral 's avonds is dit een aanrader.

de Jordaan

de Jordaan

Ontdek de Amsterdamse Jordaan: de meest bezongen, beschreven en geromantiseerde stadswijk van Nederland.

Museum Route

Museum Route

Combineer een rondvaart door Amsterdam met een bezoek aan een museum. Bijvoorbeeld de Hermitage, het Scheepvaart museum of het EYE Film Instituut aan het IJ.

het IJ

Het IJ

Rondom het IJ is veel nieuwe architectuur van de hoofdstad te bewonderen. Maak een rondvaart langs Java-, KNSM- en Borneo eiland, Muziekgebouw aan het IJ, Passenger Terminal, of de Silodam.

de Amstel

De Amstel

Een rondvaart over de Amstel in Amsterdam geeft u uitzicht op het fameuze Amstel Hotel, het koninklijke theater Carré, de Hermitage, de Stopera en de Dansende huisjes.