Bifteki, griekse gehaktballetjes

Nodig voor Bifteki

  • 2 grote komkommers
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 liter griekse yoghurt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel dille

Bifteki

Bifteki (Griekse gehaktballetjes) en Bifteki me tiri (gevuld met kaas)

Het gehakt met de eieren, peterselie, paneermeel goed door elkaar mengen. Vervolgens de peper, zout, paprikapoeder, oregano, en 2 eetlepels olijfolie aan het gehakt toevoegen en goed kneden tot een glad geheel. Rol hiervan langwerpige, niet te dikke gehaktballetjes en grill ze op een barbecue, in de grillpan of op een hete bakplaat.

 

Voor bifteki me tiri (bifteki gevuld met kaas.) neem je jong belegen kaas of feta. Vorm de gehaktballetjes om een blokje kaas.

"Gehaktballetjes kun je pittig maken met een pepertje erdoor"

- Anna Janssen