Spanakopita, griekse spinazie hapjes

Nodig voor Spanakopita

  • 500 gr. verse spinazie, fijngesneden
  • 2 sjalotten, fijngesneden
  • 1 kop peterselie, fijngesneden
  • 2 koppen olijfolie
  • 1 glaasje raki of citroensap
  • 600 gr. bloem
  • 250 ml water

Spanakopita

Recept voor Griekse spinaziehapjes

De verse spinazie wassen en fijnsnijden. De olie in de pan laten doen en de sjalotjes zachtjes bakken en even later de peterselie en de spinazie toevoegen. Goed doorroeren. Een beetje peper en zout toevoegen.

 

Ongeveer 10 minuten laten bakken, tot het meeste vocht verdwenen is. De pan van het vuur halen,en de spinazie laten uitlekken in een zeef. Doe het meel in een kom en voeg de olie en raki of citroensap toe. Een glas water toevoegen en goed kneden. Het deeg erg dun uitrollen en in vierkante stukjes snijden. (ongeveer 8x8 cm).

 

Op de vierkante plakjes deeg de spinazie leggen. (Tip: op dit moment kunt u ook feta toevoegen in kleine brokjes.) De deegvierkantjes dichtvouwen en in een koekenpan in olijfolie aan beide kanten bakken.

"De recepten van Ela! Traiterie kun je maken met biologische kruiden uit de winkel"

- Tony Martins