Cruise Amsterdam Cruise Amsterdam

de Amstel

Een rondvaart over de Amstel in Amsterdam geeft u uitzicht op het fameuze Amstel Hotel, het koninklijke theater Carré, de Hermitage, de Stopera en de Dansende huisjes, om maar enkele voorbeelden te noemen. En natuurlijk vaart u onder de Blauwe- en Magere Brug door tijdens deze rondvaart.

Hermitage Amsterdam

Officële dependance van de Hermitage in Sint Petersburg. Een spectaculair multifunctioneel museum met tentoonstellingszalen, café-restaurant, winkels, studiecentrum en auditorium. Het museum is gevestigd in een prachtig verbouwd 'landmark' aan de Amstel, in het hart van de stad. Er zijn wisselende tentoonstellingen met indrukwekkende kunstwerken en interessante thema's.

Kloveniersburgwal

De Kloveniersburgwal was tot het einde van de 16e eeuw de buitenste stadsgracht van oud Amsterdam. De gracht dankt zijn naam aan de geweren (klovers) waarmee een deel van de schutterij (kloveniers) er schietoefeningen deed. Op de hoek van de Kloveniersburgwal en de Amstel stond een herberg waar de kloveniers na het oefenen aten en dronken. In de herberg hingen grote portretten van de kloveniers. Het meest beroemde groepsportret van een schutterscompagnie is Rembrandts ‘De Nachtwacht’. De herberg wordt nog steeds gebruikt en is nu het NH Doelen Hotel.

Enthousiast?

Enthousiast geworden en het IJ met zijn architectuur ontdekken vanaf het water? Reserveer via onderstaande button en boek nu een tocht samen met Nico om de parels van het centrum te aanschouwen.

Centrum

Centrum

Het oude centrum van Amsterdam ontdekken met mooie anekdotes en verhalen van onze ervaren schipper.

de Wallen

de Wallen

Schipper Nico neemt u mee op een onvergetelijke tocht door de Amsterdamse Wallen. Vooral 's avonds is dit een aanrader.

de Jordaan

de Jordaan

Ontdek de Amsterdamse Jordaan: de meest bezongen, beschreven en geromantiseerde stadswijk van Nederland.

Museum Route

Museum Route

Combineer een rondvaart door Amsterdam met een bezoek aan een museum. Bijvoorbeeld de Hermitage, het Scheepvaart museum of het EYE Film Instituut aan het IJ.

het IJ

Het IJ

Rondom het IJ is veel nieuwe architectuur van de hoofdstad te bewonderen. Maak een rondvaart langs Java-, KNSM- en Borneo eiland, Muziekgebouw aan het IJ, Passenger Terminal, of de Silodam.

de Amstel

De Amstel

Een rondvaart over de Amstel in Amsterdam geeft u uitzicht op het fameuze Amstel Hotel, het koninklijke theater Carré, de Hermitage, de Stopera en de Dansende huisjes.