Cruise Amsterdam Cruise Amsterdam

de Jordaan

Voor een boottocht door de smalle grachtjes met vele lage bruggen van Amsterdam is een stukje door de Jordaan een aanrader, wellicht in combinatie met de Westerkerk aan de Prinsengracht. Heeft u wat meer tijd voor een rondvaart door Amsterdam, dan is een rondje gecombineerd om Prinsen- en Bickerseiland zeer de moeite waard.

Westerkerk

Op het Pinksterfeest van het jaar 1631 werd de Westertoren officieel in gebruik genomen. De ruim 85 meter hoge toren, gesierd met de keizerskroon van Maximiliaan van Oostenrijk (gegeven als dank voor de steun die Amsterdam aan de Oostenrijks- Bourgondische vorsten verleende), is populair als geen ander in de stad. In talloze liederen bezongen, blijft de toren voor veel oud- Amsterdammers het symbool voor hun stad.

Egelantiersgracht

De Egelantiersgracht in Amsterdam is een gracht in de wijk de Jordaan in stadsdeel Amsterdam-Centrum. De gracht ligt tussen de Prinsengracht en de Lijnbaansgracht. De gracht is, als onderdeel van de Jordaan, aangelegd in de eerste helft van de 17e eeuw tijdens een van de grote Amsterdamse stadsuitbreidingen; de zogenaamde Derde Uitleg. In de Jordaan zijn veel grachten en straten naar bloemen vernoemd. Een egelantier is een heester.

Enthousiast?

Enthousiast geworden en het centrum van Amsterdam ontdekken vanaf het water? Reserveer via onderstaande button en boek nu een tocht samen met Nico om de parels van het centrum te aanschouwen.

Centrum

Centrum

Het oude centrum van Amsterdam ontdekken met mooie anekdotes en verhalen van onze ervaren schipper.

de Wallen

de Wallen

Schipper Nico neemt u mee op een onvergetelijke tocht door de Amsterdamse Wallen. Vooral 's avonds is dit een aanrader.

de Jordaan

de Jordaan

Ontdek de Amsterdamse Jordaan: de meest bezongen, beschreven en geromantiseerde stadswijk van Nederland.

Museum Route

Museum Route

Combineer een rondvaart door Amsterdam met een bezoek aan een museum. Bijvoorbeeld de Hermitage, het Scheepvaart museum of het EYE Film Instituut aan het IJ.

het IJ

Het IJ

Rondom het IJ is veel nieuwe architectuur van de hoofdstad te bewonderen. Maak een rondvaart langs Java-, KNSM- en Borneo eiland, Muziekgebouw aan het IJ, Passenger Terminal, of de Silodam.

de Amstel

De Amstel

Een rondvaart over de Amstel in Amsterdam geeft u uitzicht op het fameuze Amstel Hotel, het koninklijke theater Carré, de Hermitage, de Stopera en de Dansende huisjes.